Білокриницька
територіальна громада

Рівненська область, Рівненський район

До уваги жителів громади!

Дата: 13.05.2022 14:37
Кількість переглядів: 783

    Оприлюднення проекту документа державного планування га звіту про стратегічну екологічну оцінку Генерального плану с.Рисв’янка Білокриницької сільської ради Рівненського району Рівненської області.

Повна назва документа державного планування, що пропонується та стислий виклад його змісту: «Генеральний план та план зонування території с. Рисв’янка Білокриницької сільської ради Рівненського району Рівненської області».

Населений пункт Рисв’янка знаходиться на північному сході Білокриницької сільської ради Рівненського району на відстані 30 км від обласного центру м. Рівне та не включена в зону радіоактивного забруднення. Станом на 01.01.2021року в с.Рисв’янка проживає 253 чоловік, кількість дворів в с.Рисв’янка становить 132. Площа населеного пункту становить 45,00 га. Загальна житлова площа становить 8,46 тис м2. Середня забезпеченість населення житловою площею 33,44 м2/чол.

До проекту генерального плану прийняті проектні рішення:

- включення в межі села проектні житлові квартали: північній, східній, та південній частинах села, а також ущільнення житлової забудови;

- передбачено виділення земельних ділянок під ігрові майданчики, а також запроектовані зони для активного відпочинку, паркові зони на території села;

- запроектовані ділянки торгівельного призначення;

- запроектовані території під об’єкти придорожнього сервісу;

На розрахунковий період для житлової забудови необхідно 42,25 га вільної від забудови території.

Проектом передбачається будівництво чотирьох житлових утворень. Передбачено впорядкування та ущільнення існуючої індивідуальної садибної забудови. На розрахунковий період забудови 2021-2041рр. запроектовано 450 житлових будинки з присадибними ділянками, загальною житловою площею 42,25 га, житловий фонд становить 23,52 тис. м2 Зона загально сільського центру та під центрів обслуговування. Організація культурно-побутового обслуговування населення є одним із головних завдань проекту планування та забудови.

Аналіз існуючого стану та перспектив розвитку економіки, меж населеного пункту та перспективної чисельності населення визначає об’єм та розміщення об’єктів культурно- побутового призначення на розрахунковий період - 20 років.

Проектом передбачається виділити територію під громадські установи, а саме:

- в проектному кварталі К-1 територію під комерційну діяльність, орієнтовною площею ділянки 0,07 га;

- в проектному кварталі К-2;

- територію під комерційну діяльність, орієнтовною площею ділянки 0,11 га;

- вздовж автодороги місцевого значення С 181502 – територію для об’єктів придорожнього сервісу (для розташування кожного об’єкта планування необхідно розробити ДПТ;

- передбачено територію для розміщення релігійних організацій (церква), орієнтовною площею ділянки 0,29 га;

- передбачено територію громадського призначення, орієнтовною площею ділянки 0,62 га, (на якій можливо розташувати заклади освіти або ДНЗ).

Кладовища. Поза межами території с.Рисв’янка (в західній частині) розташовано діюче кладовище площею 1.8 га, заповнення приблизно на 70% з СЗЗ 300 м. Необхідна площа кладовища для забезпечення потреб населеного пункту становить 0,24 га на 1 тис. населення. Перспективна кількість населення с.Рисв’янка становить 703 чол., отже необхідна площа кладовища: 0,24 х 0,703=0, 17 га. Генеральним планом рекомендується закрити існуюче кладовище і подальше поховання проводити на проектному кладовищі в с.Рисв’янка, яке запроектоване як продовження існуючого, але проектна СЗЗ 300 м. не впливала на існуючу житлову забудову, орієнтовною площею 1,33 га.

Виробнича зона. На території населеного пункту території виробничого призначення відсутні. СГ підприємства не функціонують. 

На територіях усіх недіючих СГ підприємств можливе розміщення виробництва з санітарно-захисними зонами, що визначені для цих територій.

Озеленення, зона відпочинку. Генеральним планом передбачено:

- в проектному кварталі К-1 облаштування активного парку площею 0,29 га в якій передбачаються зони для активного відпочинку;

- в проектному кварталі К-3 облаштування скверу площею 1,8 га. в якій передбачаються зони для активного відпочинку.

Площа територій зелених насаджень на кінець розрахункового періоду, становитиме 2,51 га.

Комунально-складська зона. Генеральним планом передбачено:

- в проектному кварталі К-1 передбачено виділення ділянки для розташування проектної свердловини, проектного ШРП та ТП;

- в проектному кварталі К-2 передбачено виділення ділянки для розташування проектної свердловини, проектного ШРП та ТП;

- існуючу свердловину, по вул. Шкільна, згідно генерального плану, можна використовувати для водопостачання;

- виділення ділянок для сміттєвих контейнерів;

- очисні споруди запроектовані на схід від населеного пункту.

Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування: Білокриницька сільська рада. Передбачувана процедура громадського обговорення, у тому числі:

а) дата початку та строки здійснення процедури: відповідно до статті 12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» громадське обговорення гененерального плану та плану зонування території с. Рисв’янка Білокриницької сільської ради Рівненського району Рівненської області та Звіту про стратегічну екологічну оцінку розпочато з дня їх оприлюднення, а саме 10.02.2022 року на веб-сайті Білокриницької сільської ради за посиланням https://bilokrynycka-gromada.gov.ua/ в рубриці «Новини», та повідомлення про оприлюднення ДПТ та СЕО в засобах масової інформації (газета «Слово і Час» №10 від 05.05.2022 року), яке триватиме до 04.06.2022 року (протягом 30 днів);

б) способи участі громадськості (надання письмових зауважень і пропозицій, громадські слухання тощо): відповідно до статті 12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» громадськість у межах строку громадського обговорення має право подати замовнику в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) зауваження і пропозиції до проекту документа державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку. Пропозиції, подані після встановленого строку, не розглядаються;

в) дата, час і місце проведення запланованих громадських слухань: громадські слухання проводяться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25.05. 2011 № 555 «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні». Громадські слухання відбудуться актовій залі сільської ради за адресою Рівненська обл., Рівненський р-н, с. Біла Криниця, вул.Рівненська, 94), (на виконання Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» громадські слухання щодо проектів містобудівної документації на місцевому рівні проводяться у строк, визначений для проведення процедури громадського обговорення, але не раніше 10 днів з дня оприлюднення проекту містобудівної документації на місцевому рівні);

г) орган, від якого можна отримати інформацію та адресу, за якою можна ознайомитися з проектом документа державного планування, звітом про стратегічну екологічну оцінку та екологічною інформацією, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування: Білокриницька сільська рада.

Ознайомитись з проектом Генеральний план та план зонування території с. Рисв’янка Білокриницької сільської ради Рівненського району Рівненської області та звітом про стратегічну екологічну оцінку, можна в приміщенні сільської ради;

ґ) орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, його поштова та електронна адреси та строки подання зауважень і пропозицій: Білокриницька сільська рада.

Адреса для подання зауважень та пропозицій у письмовій формі: Рівненська обл., Рівненський р-н, с. Біла Криниця, вул.Рівненська, 94.

Електронна адреса: bilakrsr2015@ukr.net.

Зауваження і пропозиції приймаються у строк з 05.05.2022 по 04.06.2022 року.

д) місцезнаходження наявної екологічної інформації, у тому числі пов’язаної зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування: Рівненська обл., Рівненський р-н, с.Біла Криниця, вул. Рівненська, 94);

е) необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проекту документа державного планування: проведення транскордонних консультацій не потребує. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь