Білокриницька
територіальна громада

Рівненська область, Рівненський район

Ділимося хлібом !

Дата: 12.09.2022 09:57
Кількість переглядів: 1016

Фото без опису 06 вересня 2022 року у знаної коровайниці пані Наталії Оленчук, в селі  Біла Криниця Рівненського району, за підтримки Фундації імені князів-благодійників Острозьких та Global Fund for Community Foundations   зібралися 12 вимушених переселенців (з Донеччини, Луганщини, Харківщини, Херсонщини, Сумщини) та місцевих волонтерок, щоб спекти Хліб та поділитися ним  з місцевими малозабезпеченими родинами та військовими Збройних сил України, яким волонтери відвозять випічку аж до м. Бахмут Донецької області. 

Фасилітатором події виступив керівник проекту «Громада ділиться Хлібом», виконавчий директор Фундації імені князів-благодійників Острозьких Руслан Краплич, який вперше випікав пиріжки з маком та круасани, а також долучився до випікання запашних пампушок.

Привітати волонтерів-пекарів завітала голова Білої Криниці пані Тетяна Гончарук, яка подякувала волонтерам-пекарям за їх почесну роботу.

Під час спільної роботи з виготовлення та випікання Хлібу, учасники добре познайомилися між собою, розповіли про своє життя, обговорили можливості допомоги одне одному у побуті, пошуку житла та роботи. І, звісно, покуштували свіжовипечених смаколиків із запашним чаєм та кавою. А також зібрали хлібні подарунки (пиріжки та пампушки) для 3-х місцевих багатодітних сімей, що перебувають у скрутних обставинах.

Частина учасників сесії з випікання Хліба з числа новоприбулих у громаду розійшлися по домівках, щоб пригостити свіжою випічкою. Інші ж залишилися і разом з новою чергою волонтерів до пізнього вечора робили випічку для того щоб відправити українським воякам на Донеччину, куди вирушає команда волонтерів з постачання. Нерідко місцеві волонтери-пекарі відправляють на передову до 6000 булок, які спечені дбайливими руками, щоб подарувати бійцям запах і смак рідного дому, який вони боронять. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь