Білокриницька
територіальна громада

Рівненська область, Рівненський район

Хліботерапія у с. Рисвянка об’єднала місцевих волонтерів і вимушених переселенців

Дата: 07.10.2022 11:34
Кількість переглядів: 221

Фото без опису23 вересня 2022 року у знаної коровайниці  пані Галини Павлюк і в їдальні школи с. Рисвянка Білокриницької громади 20 вимушених переселенців (ВПО з Херсонщини, Миколаївщини, Запоріжжя, Харківщини та інших регіонів) та місцевих волонтерів, за участі журналістів телеканалу “ITV media group”, спільно виготовляли зрази, пироги, коржі та поділяться спеченим Хлібом із 3 родинами ВПО і 3 місцевими малозабезпеченими родинами та відправли свіжу випічку військовим. Участь у події прийняла голова Білокрницької громади пані Тетяна Гончарук, секретар Білокриницької сільської ради пані Ірина Даюк начальниця відділу соціальної роботи пані Наталія Скрашевська староста с. Рисвянка пані Мирослава Іванюк.  Подію організувала Фундація імені князів-благодійників Острозьких за підтримки Global Fund for Community Foundations.    

Спільне виготовлення та ділення Хлібу – це особливий вид інтеграції, поєднаний з арт- терапією. А для українців він особливо актуальний, адже Хліб є частиною етнічного коду нашого народу.

З малюнків на борошні почалося знайомство людей, яких війна змусила виїхати з рідних домівок і шукати кращого життя на Рівненщині. Херсонщина, Запоріжжя, Харківщина, Миколаївщина — в цих регіонах були їхні оселі, робота, друзі, рідні, там вони жили звичайним мирним життям. Зараз вони зібралися разом, аби спекти хліб. Для них це — спосіб поділитися своїм теплом з нужденними та відчути, що навіть у важкі часи можна ділитися добром.

Весь процес — від замішування тіста до готової випічки має налаштувати людину на позитивні думки. Вимушених переселенців з різних куточків України і місцевих мешканців така акція не лише познайомила між собою, а й допомагає підтримати однин одного у спільній біді. Разом вони замішували тісто, додавали начинку, ліпили пиріжки та булочки, а потім — роздавали готову випічку  малозабезпеченим односельцям і військовим.

Учасники й організатори вважають, що такі акції як ніколи актуальні для українців. Адже у країні, яка пережила революції, війни та декілька голодоморів, хліб став символом єдності та духовного багатства. Готувати його разом, у часи війни,  як ніколи символічно. Адже саме в такий спосіб мешканці різних регіонів доводять — Україну ніколи не вдасться роз’єднати, і ми обов’язково переможемо. 

Відео за посиланням: https://pbof.org.ua/2022/09/25/rysvyanka/



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь