Білокриницька
територіальна громада

Рівненська область, Рівненський район

Повідомлення від органу пробації!

Дата: 01.12.2022 10:45
Кількість переглядів: 160

📑Виклик до органу пробації може надійти на електронну пошту📧 або на мобільний телефон📲 – нормативні зміни

🖇Відповідно до наказу Міністерства юстиції України № 4128/5 від 28.09.2022 «Про внесення змін до Порядку складання досудової доповіді», передбачено, що «виклик до органу пробації може надсилатися з використанням технічних засобів електронних комунікацій (електронною поштою, текстовим повідомленням з використанням мобільного зв’язку)».

Використання електронних комунікацій сприятиме виконанню функцій пробації, у тому числі підготовці досудової доповіді щодо осіб, обвинувачених у вчиненні кримінальних правопорушень.

✅У такий спосіб працівник пробації може поінформувати обвинуваченого про необхідність відвідання підрозділу пробації для ознайомлення з текстом досудової доповіді щодо нього.

У свою чергу, обвинувачений під час дії воєнного стану або загрози поширення епідемії, пандемії, надзвичайної ситуації та за наявності об’єктивних обставин, що унеможливлюють його прибуття до органу пробації, у такий же спосіб – із використанням засобів електронних комунікацій – може бути ознайомлений із текстом досудової доповіді та надати свої зауваження й уточнення.

⚠️Неприбуття обвинуваченого за викликом до органу пробації для ознайомлення з текстом досудової доповіді не є підставою, що унеможливлює її подання до суду у строк, встановлений ухвалою суду.

🔗Детальніше про новоприйняті зміни – за покликанням: https://bit.ly/3UESCdu

ℹ️Досудова доповідь – це інформація, яку на вимогу суду готує працівник пробації стосовно особи, яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення. Ця інформація характеризує особу, розкриває особливості її життєдіяльності, що впливають на ризик неправомірної поведінки. На основі узагальненої інформації робиться висновок про можливість або неможливість покарання правопорушника без ізоляції від суспільства.

✅У такий спосіб пробація сприяє справедливому правосуддю, метою якого є визначення міри покарання за злочин, необхідного і достатнього для виправлення особи.

#досудова_доповідь #нормативні_зміни


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь