Білокриницька
територіальна громада

Рівненська область, Рівненський район

Левченко Геннадій Михайлович (27.04.1998 - 14.03.2022) с. Шубків

Дата: 23.03.2022 11:15
Кількість переглядів: 240

 

 

Левченко Геннадій Михайлович

 

Фото без опису

Геннадій народився 27 квітня 1998 року в селі Шубків Рівненського району. З дитинства проявляв активність і захоплення спортом. З 2004 по 2015 рік Геннадій навчався в Шубківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. В шкільні роки він захоплювався вуличною гімнастикою, відомою як workout. У 2013 році разом з однодумцями створили команду BarBiLLiars (з анг. Bar - перекладина).

У 2016 році Геннадій закінчив Рівненське вище професійне училище Департаменту поліції охорони, де здобув професію інкасатора. Після цього він розпочав свою професійну діяльність у Державній кримінально-виконавчій службі України, працюючи в Городищенській виправній колонії молодшим сержантом внутрішньої служби та молодшим інспектором відділу охорони. Строкову службу проходив у Національній гвардії України у місті Вінниця.

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну Геннадій не зміг залишатися осторонь. Як розповідає його мати, він ще з перших днів вторгнення знав, що повинен приєднатися до сил оборони України. Разом з однокласником він пішов до військкомату, прагнучи стати частиною захисників своєї країни. Однак при першому зверненні не могли знайти його військовий квиток. Незважаючи на це, Геннадій не здався і наступного дня знову повернувся, щоб все-таки вирішити це питання. Навіть будучи хворим, він твердо вирішив служити.

3 березня 2022 року він був мобілізований як солдат і стрілець-радіотелефоніст 3-го відділення 1-го стрілецького взводу охорони та оборони об’єктів № 9, 10 15-го окремого батальйону Національної гвардії України. На жаль, його військова служба тривала всього 11 днів.

14 березня 2022 року Геннадій загинув під час ворожого авіаційного ракетного обстрілу по радіотелевізійній станції в селі Антопіль Рівненської області.

Він був похований 16 березня 2022 року в рідному селі Шубків. У Геннадія залишилися мати та сестра, а батько нажаль пішов з життя 8 жовтня 2023 року. Друзі та рідні Геннадія завжди пам’ятатимуть його як справжнього героя, людину з великим серцем і незламною волею.

Його однокласник та друг, Михайло, згадує як бачився з Геною востаннє за кілька днів до того, як сам мав вирушити на війну. Міша згадує цей погляд Гени — «Він хотів на війну, хотів за когось помститись, то був мабуть його якийсь знайомий котрий загинув, і Гена хотів туди». На що Михайло відповів «Генка, кожен має бути там, де йому прописана його доля», і Гена лише посміхнувся у відповідь…

«Любимо, поважаємо, схиляємо голови…»

Нагороди: За свій героїзм та самовідданість у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України Геннадій Левченко посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь