Білокриницька
територіальна громада

Рівненська область, Рівненський район

Інформаційна безпека в умовах війни

Дата: 27.06.2024 16:40
Кількість переглядів: 32

️Інформаційна безпека в умовах війни є дуже важливою в наш час. Саме тому, хочу акцентувати увагу як діяти членам родини військовополонених або безвісті зниклих військовослужбовців.

Так, категорично НЕ МОЖНА:

🚫 Викладати в мережі Інтернет фото зниклого безвісти у військовій формі.

🚫 Писати в соціальних мережах останнє відоме його місце перебування.

🚫 Тегати його сторінку в соцмережах, якщо на ній є фото в формі або інші ознаки його приналежності до сил спротиву.

🚫 Вести спілкування з групами в соцмережах, що позиціонують себе як «Група пошуку та допомоги» (не повідомляйте їм жодної інформації). Частина з них створена росіянами для збору інформації про зниклих безвісти та членів їх родин.

🚫 Погоджуватись на пропозиції щодо організації платних пошукових заходів (тіла або особи), оскільки тема пошуку зниклих безвісти постійно використовується зловмисниками.

🚫 Надавати будь-яке сприяння, тенденційну інформацію на шкоду державній безпеці невідомим особам, представникам ворога, в замін на інформацію стосовно або ж звільнення родича (може містити ознаки вчинення злочинів, передбачених ст. 111, 114-2 ККУ ).

Чому не можна:

️ Він може ховатися у місцевих, може виходити з оточення під виглядом місцевого або навіть під виглядом ворога, міг потрапити в полон або ворожий госпіталь під виглядом мирного мешканця.Такий пост може стати підказкою для ворога і значно знизити шанси на виживання.

️ Ви можете стати жертвою шахраїв.

️ Вас можуть залучити до протиправної діяльності на шкоду державі, відповідальність, за яку передбачено відповідними статтями Кримінального Кодексу України (ст. 111, 114-2, 113 ККУ).

В разі виникнення вищевказаних подібних ситуацій (телефонні дзвінки, повідомлення в месенджерах, соціальних мережах, та інші способи встановлення контакту з метою начебто надання допомоги в пошуку та звільненні військовополоненого), необхідно відразу звертатись до Управління СБУ в Рівненській області з метою отримання відповідної правової допомоги в межах компетенції.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь