Білокриницька
територіальна громада

Рівненська область, Рівненський район

II фестиваль "Білокриницький узвар" — символ єдності нашої громади!

Дата: 08.09.2024 22:50
Кількість переглядів: 58

Сьогодні наша громада зібралася разом, щоб відзначити другий щорічний фестиваль "Білокриницький узвар". Особливим моментом стало об'єднання голови громади Тетяна Гончарук  разом з представниками кожного села біля традиційного варіння узвару. Цей символічний акт показав силу, єдність та міцність нашої громади, яка, зберігаючи традиції, рухається вперед.

Кожне село нашої громади долучилося до святкової атмосфери, демонструючи свою гостинність, майстерність та повагу до українських звичаїв. Разом ми створили справжнє свято — від приготування смачного узвару до захоплюючих виступів місцевих талантів.

 Це був день, сповнений тепла, радості та українського колориту.

Що було на святі?

Програма свята була надзвичайно насичена та різноманітна. Гості мали змогу насолодитися благодійним музичним марафоном за участі місцевих талантів: зразковий ансамбль сучасного танцю "Зіронька", народний вокальний ансамбль "Криниченька", Шубківська школа мистецтв ім.Анатолія Пузирка, вихованці дитячої вокальної студії "Веселі дзвіночки", а також неповторнимм виступами творчих колективів з громад-партнерів Білокриницької ТГ, а саме інструментальний чоловічий колектив та солістка з Турійської громади (Волинська область) та вокальний жіночий колектив Дубовецької громади (Івано-Франківська область)

На етнографічній локація "Українська світлиця Пилипа та Одарки" всі бажаючі змогли доторкнутись до народних традицій. Арт-простір "Карапузя" потішив діток аквагримом.

Всі бажаючі могли взяти участь у майстер-класах з виготовлення ляльки-мотанки, виробів з глини та свічок із вощини.

Не обійшлося без нашого фольклорного музичного дійства з народним танцем "Карапет".

-Найсмачніші узвари за стародавніми рецептами – кожен мав змогу скуштувати справжній смак нашого рідного краю!

А також — всі гості змогли посмакувати "грубими маминими коржами", і звичайно ж Білокриницьким кулішем,що приготували нам спілка "Мисливців та рибаків" громади .

Дякуємо освітнім, культурним закладам,бібліотечним та клубним установам громадам: безпосередньо Відділ ОСМСКТ Білокриницької сільської ради,  колективам Білокриницький ліцей, Городищенський ліцей , Рисвянська гімназія, Гориньградської-І гімназії, Білокриницький заклад дошкільної освіти, Шубківський ліцей Білокриницької сільської ради, КЗ "Шубківська школа мистецтв імені Анатолія Пузирка", Молодіжний центр "БілКо" Білокриницької громади та всім тим, хто долучився до благодійного ярмарку і підтримав добрі ініціативи!

Завдяки вам нам вдалося зібрати 70 614 грн, які використаємо на підтримку ЗСУ.

Щира подяка церкві "Христос Є Відповідь" с.Городище за моменти радості для діток на гірках та батутах.

Сьогоднішній фестиваль нагадав усім нам, як важливо берегти та підтримувати традиції рідного краю. Дякуємо всім, хто долучився до організації та святкування – ви зробили цей день по-справжньому незабутнім!

До нових зустрічей на наступному "Білокриницькому Узварі"!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь