Білокриницька
територіальна громада

Рівненська область, Рівненський район

Рівненщина_на_смак – Білокриницька громада вітає вас!

Дата: 18.09.2024 18:39
Кількість переглядів: 40

Ми раді бути частиною проєкту "Рівненщина на смак", який допомагає виявляти унікальність кожної громади через традиції, звичаї, ремесла та культурну спадщину. Начальниця Управління культури і туризму Рівненської ОДА, Любов Романюк, зазначає: «Рівненщина на смак» формує потенціал регіону, і ми досліджуємо Білокриницьку громаду. Мета проєкту – згуртувати громади навколо спільних культурних цінностей і надавати платформу для обміну досвідом».

Білокриницька громада налічує 11 населених пунктів, де проживає 11 519 жителів. Наша мережа закладів культури включає 6 закладів, серед яких культурно-дозвілевий центр та 5 клубів. Центральна публічна бібліотека нашої громади стала переможцем обласного конкурсу «Культурний патрон громади» у 2024 році.

У нас діють 16 різножанрових аматорських формувань із залученням 225 учасників, включаючи народний аматорський вокальний ансамбль "Криниченька" під керівництвом Олени Ткач і зразковий ансамбль сучасного танцю "Зіронька".

Туристи, не пропустіть можливість відвідати нашу пам’ятку архітектури – Троїцьку церкву 1816 року в с. Гориньград. Особливим місцем для нашої громади є меморіал загиблим нацгвардійцям внаслідок ракетного удару 2022 року та мурал «Лелеки пам’яті» в с. Біла Криниця.

Білокриницька громада пишається своєю культурною спадщиною, яка представлена роботами з сіноплетіння, бісероплетіння, в'язаними виробами, мотанками, свічками з вощини, флористикою та художніми роботами наших майстрів.

Також, не забувайте про наш унікальний гастрономічний фестиваль – Фестиваль Узварку! Ви матимете нагоду скуштувати традиційні страви, як-от Білокриницький узвар, мамині коржі, колотушу та каплуна.

І звісно, запрошуємо вас до контактної ферми альпак у с. Городище – "Alpaca Home". Тут ви відчуєте тепло, добро та любов, що подарують вам позитивні емоції і незабутні враження!

Чекаємо вас у нашій гостинній Білокриницькій громаді!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь