Білокриницька
територіальна громада

Рівненська область, Рівненський район

До уваги жителів громади!

Дата: 23.05.2022 11:59
Кількість переглядів: 888

   Звіт про стратегічну екологічну оцінку Генерального плану с. Городище Білокриницької сільської ради Рівненського району Рівненської області Повна назва документа державного планування, що пропонується та стислий виклад його змісту: «Генеральний план та план зонування території с. Городище Білокриницької сільської ради Рівненського району Рівненської області».

Населений пункт с. Городище знаходиться на заході Білокриницької сільської ради Рівненського району, прилягає до східної межі від обласного центру м. Рівне (відстань від центру Городища до центру Рівного становить 10 кілометрів), та не включена в зону радіоактивного забруднення. Станом на 01.01.2021р. в с. Городище проживає 2 923 особи. Кількість дворів в с. Городище становить 932, кількість квартир у багатоквартирних будинках - 226. Площа населеного пункту становить 653,51 га. Загальна житлова площа становить 84,873 тис м2. Середня забезпеченість населення житловою площею 29,03 м2/чол.

До проекту генерального плану прийняті проектні рішення: -житлові квартали: в західній частині села , в південні, південно-західній частинах села, та ущільнення існуючої житлової забудови по всій території населеного пункту; - передбачено також у західній частині села виділення земельної ділянки під громадський підцентр для розміщення об’єктів громадського призначення: клуб з залою на 500 місць з спортзалом та приміщеннями реабілітаційного призначення, універсальною залою, бібліотекою; будинок побуту, торгівельний центр, аптека, приміщення для фізкультурно-спортивних занять; майдан для зібрань; заклад громадського харчування на 150 місць; ЗОШ І – ІІІ ступеню на 870 учнів; ДНЗ на 240 дітей; фізкультурно-оздоровчий комплекс; магазини; парк, сквери для відпочинку з дитячими ігровими майданчиками та майданчиками для занять фізкультурою; -території, що розташовані вздовж об’їзної автодороги м. Рівне, загальною площею 9,1 га , передбачено виділити під блоковану житлову забудову; - передбачено також у нових кварталах – на півдні, сході села, виділення ділянок для розміщення ДНЗ, магазинів змішаної торгівлі - передбачено виділення території у нових кварталах під об’єкти рекреаційного призначення (парк, сквери), дитячі ігрові майданчики, фізкультурно-спортивні майданчики та під зону відпочинку; - передбачено виділення двох земельних ділянок поблизу ставків під об’єкти рекреаційного призначення (мотелі, готелі, відпочинкові комплекси); - передбачено виділення земельних ділянок під об’єкти комерційного призначення; - передбачено виділення земельних ділянок для розміщення виробництва IV-V класу шкідливості; - передбачено також у центральній частині села виділення земельної ділянки під пожежне депо на 1 автомобіль.

На розрахунковий період забудови 2019-2039 рр. запроектовано додатково 1202 житлових будинки, в тому числі 1022 індивідуальні житлові будинки в садибній забудові та 180 блокованих житлових будинків, загальною площею ділянок 131,195 га, житловий фонд становить 152 400 м2. Всі ділянки, виділені згідно завдання – від 0,05 до 0,25 га (в блокованій забудові–0,04га).

Проект передбачає ведення підсобного господарства безпосередньо на присадибних ділянках. Запропоновано включити с межі села 211,43 га, загалом проектна площа населеного пункту становитиме 865,94 га. Зона загально сільського центру та під центрів обслуговування.

Організація культурно-побутового обслуговування населення є одним із головних завдань проекту планування та забудови. Аналіз існуючого стану та перспектив розвитку економіки, меж населеного пункту та перспективної чисельності населення визначає об’єм та розміщення об’єктів культурно- побутового призначення на розрахунковий період - 20 років.

Проектом передбачається виділити територію під громадські установи, а саме: Запроектовано формування нового загальносільського підцентру (квартали № 3, № 6) : - клуб з залою на 500 місць з спортзалом та приміщеннями реабілітаційного призначення, універсальною залою, бібліотекою ; - будинок побуту, торгівельний центр, аптека, приміщення для фізкультурно-спортивних занять; - майдан для зібрань; - заклад громадського харчування на 150 місць; - ЗОШ І – ІІІ ступеню на 870 учнів; - ДНЗ на 240 дітей; - фізкультурно-оздоровчий комплекс; - магазини; - парк, сквери для відпочинку з дитячими ігровими майданчиками та майданчиками для занять фізкультурою. В південній частині села, в кварталі № 1: - магазин; - парк, сквери для відпочинку з дитячими ігровими майданчиками та майданчиками для занять фізкультурою. В південній частині села, в кварталі № 2: - ДНЗ на 120 дітей; - магазин; - сквери для відпочинку з дитячими ігровими майданчиками та майданчиками для занять фізкультурою.

В південно-східній частині села, в кварталі № 4: - НВК на 160 дітей (дитячий садок на 80 дітей, початкова школа на 80 учнів); - магазини; - парк, сквери для відпочинку з дитячими ігровими майданчиками та майданчиками для занять фізкультурою. - ДНЗ на 80 дітей;

Також проектується територія для розміщення мотелів, відпочинкових комплексів. В кварталі на північному заході, на який було розроблено ДПТ в 2015 р, передбачається розміщення НВК (дитячий садок на 75 дітей, початкова школа на 75 учнів); Кладовища. В с. Городище є два кладовища. Перше - відкритого типу площею 0,5 га, закрите, останнє поховання відбулося в 1966 році.

СЗЗ від нього становить 100 м. Друге - за межами населеного пункту, біля центральної його частини- діюче, площею 3,0 га. Заповнення складає 60 %. Так як санітарно-захисно зона кладовища охоплює частину сельбищної території села, пропонується виділити територію для нового кладовища на південному сході села, за межами населеного пункту, щоб СЗЗ 300 м не впливала на розвиток населеного пункту та існуючу та проектну забудову. Необхідна площа кладовища для забезпечення потреб населеного пункту становить 0,24 га на 1 тис. населення. Перспективна кількість населення с. Городище становить 8180 чол., отже необхідна площа кладовища: 0,24 х 8180/1000=1,97 га. Прийнято площу кладовища 3,1 га.

СГ підприємства. На території населеного пункту СГ підприємства не функціонують. Генеральним планом не передбачається розміщення СГ підприємств.

Виробнича зона. На території колишнього господарського двору в межах населеного пункту, розміщені господарські приміщення та склади гр. Павлюка О.В. Проектом рекомендується на даній території розміщення підприємства з СЗЗ 50 м ( V класу шкідливості). В східній частині населеного пункту, вздовж об’їзної автодороги, запроектовано території для виробництва. Проектом передбачено використання цих територій для розміщення підприємств IV класу шкідливості із СЗЗ -100м та підприємств V класу шкідливості із СЗЗ -50м.

Озеленення, зона відпочинку. Генеральним планом передбачено: - в усіх проектних кварталах облаштування скверів із дитячими майданчиками, в яких передбачаються зони для активного відпочинку; - в проектному кварталі К-3 облаштування двох активних парків площею 4,2 га в яких передбачаються зони для активного відпочинку; - запроектоване футбольне поле, загальною площею 1,3 га. - -В центральній частині села, вздовж меліоративних каналів та ставів, запропоновано виділити території для розміщення об’єктів рекреаційного призначення та активного відпочинку загальною площею 42,79 га.

Комунально-складська зона. Генеральним планом передбачено: - виділення ділянок для розташування свердловин, ТП, ГРП та інших інженерних споруд; - будівництво нових очисних споруд на північ від населеного пункту; - зарезервовано ділянку площею 0,8 га під розташування пождепо на 3 пожежні автомобілі - виділення ділянок для сміттєвих контейнерів. 1) орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування: Білокриницька сільська рада. 2) передбачувана процедура громадського обговорення, у тому числі: а) дата початку та строки здійснення процедури: відповідно до статті 12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» громадське обговорення генерального плану та плану зонування території с. Городище Білокриницької сільської ради Рівненського району Рівненської області та Звіту про стратегічну екологічну оцінку розпочато з дня їх оприлюднення, а саме 10.02.2022 року на веб-сайті Білокриницької сільської ради за посиланням https://bilokrynycka-gromada.gov.ua/ в рубриці «Новини», та повідомлення про оприлюднення ДПТ та СЕО в засобах масової інформації (газета «Слово і Час» №10 від 05.05.2022 року), яке триватиме до 04.06.2022 року (протягом 30 днів); б) способи участі громадськості (надання письмових зауважень і пропозицій, громадські слухання тощо): відповідно до статті 12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» громадськість у межах строку громадського обговорення має право подати замовнику в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) зауваження і пропозиції до проекту документа державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку.

Пропозиції, подані після встановленого строку, не розглядаються. в) дата, час і місце проведення запланованих громадських слухань: громадські слухання проводяться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25.05. 2011 № 555 «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні».

Громадські слухання відбудуться в актовій залі сільської ради за адресою 35342. Рівненська обл., Рівненський р-н, с. Біла Криниця, вул.Рівненська, 94), (на виконання Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» громадські слухання щодо проектів містобудівної документації на місцевому рівні проводяться у строк, визначений для проведення процедури громадського обговорення, але не раніше 10 днів з дня оприлюднення проекту містобудівної документації на місцевому рівні); г) орган, від якого можна отримати інформацію та адресу, за якою можна ознайомитися з проектом документа державного планування, звітом про стратегічну екологічну оцінку та екологічною інформацією, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування: Білокриницька сільська рада.

Ознайомитись з проектом Генеральний план та план зонування території с. Городище Білокриницької сільської ради Рівненського району Рівненської області та звітом про стратегічну екологічну оцінку, можна в приміщенні сільської ради. ґ) орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, його поштова та електронна адреси та строки подання зауважень і пропозицій: Білокриницька сільська рада.

Адреса для подання зауважень та пропозицій у письмовій формі: Рівненська обл., Рівненський р-н, с. Біла Криниця, вул. Рівненська, 94.

Електронна адреса: bilakrsr2015@ukr.net.

Зауваження і пропозиції приймаються у строк з 05.05.2022 по 04.06.2022 року.

д) місцезнаходження наявної екологічної інформації, у тому числі пов’язаної зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування: Рівненська обл., Рівненський р-н, с. Біла Криниця, вул. Рівненська, 94)

е) необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проекту документа державного планування: проведення транскордонних консультацій не потребує.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь